Вкусна и здравословна пица

pizza

Винаги, когато човек се замисли за разкошна пица 1-то нещо, изскачащо в мислите му, нормално е „нездравословна”. Една пица обаче може да стане наистина полезна, в зависимост от това как се прави и нейните съставки.

Рецептата за полезна вкусна пица е изключително проста и се свежда до избора на точните елементи. Преди да започнете да се притеснявате за гарнитурата, е нужно да се замислите за тестото. Ще откриете различни типове тесто, но такова без глутен би гарантирало, че абсолютно всеки ще може да се радва на Творението ви. За огромно съжаление значителен брой от тестото за пица с липса на глутен притежават малък проблем – на вкус са ужасни. Тестото за пица без глутен обикновено е твърде тестливо или пък много хрупкаво и ронливо. Намирането на баланса измежду 2-те много често е наистина доста сложно. Добрата рецепта е точно тази, която включва най-различни типове брашно като тапиока брашно, сорго или от кафяв ориз. Допълнителни компоненти например морска сол, зехтин, кафява захар и оризов оцет ще създадат приемлив вкус към тестото и ще намалят изсъхването твърде много.

Веднага като свършите с тестото може да почнете с гарнитура – дебела или тънка, кръгла или квадратна. Правилната рецепта е точно тази, която не изсушава гарнитурата прекалено много. Печете докато тестото се набъбне, точно тогава извадете и добавяте всички останали елементи. Сосчето за пицата е също изключително важен. Можете да намерите органични сосове за чудесна пица през интернет и в отделни специализирани в сферата магазини. Можете спокойно да си го направите самостоятелно, като купите хубави домати, сложите чесън и билки и пасирате . Вие сами определяте гъстотата на сосчето и какви подправки ще се ползват, като всичко това би могло да ви даде по-пикантен или по-сладък вкус. Ползата от домашно направен сос е точно това, че не се получават големи стойности на захар или натрий, които се намират в сосовете от буркани.

Относно сиренето – козе сирене или моцарела са обичайните. Спокойно можете да позлвате малко или много. Налице са варианти, като ползват мляко с ниска масленост, като така се избягва голямото количество на мазнини, от което просто нямате нужда. Сиренето трябва да обхваща колкото се може повече пица, давайки Ви чудесния вкус, който вие искате. Гарнитура могат да бъдат зеленчуци, започвайки от моркови и се стигне до краставички. Използването на повечко най-различни всеки път би ви помогнало да намерите на кои точно от тях да се радвате повечко.

Сложете абсолютно всичко това обратно във фурната, докато сиренцето се размекне и се получи невероятна, здравословна пица, създавайки от нищото.

Ако всичко това ви изглежда сложно, можете спокойно да се доверите изцяло на Мелниците и техните невероятни пици с опция за доставка до вашия дом!

Намерете цялата информация: доставка на пица